Ескалира напрежението в бежанския център в Харманли

Ескалира напрежението в бежанския център в Харманли
FACEBOOK
A A+ A++ A

Новата сграда, която е трябвало да бъде открита към центъра в Харманли в момента се руши. Столове, легла, бежанците всичко изнасят и палят. Мигрантите искат да бъде отворена границата със Сърбия, пише БГНЕС. Подкрепления на полицията са там, но се въздържат да направят каквото и да е, пред тях има водно оръдие, но то все още не се използва, предаде БНР. Водят се преговори, бежанците продължават да рушат, да изнасят всичко и да палят огньове.

От МВР съобщиха, че на място са директорът на ОДМВР – Хасково, областният управител и директорът на Регистрационно-приемателния център в Харманли. Очаква се пристигането на председателя на Държавната агенция за бежанците. От МВР уточняват, че при възникналото спонтанно недоволство чужди граждани, настанени в регистрационно-приемателния център, запалиха гуми и хвърляха камъни по полицейските служители. Изпратените допълнителни сили овладяха ситуацията.

Осигурено е достатъчно полицейско присъствие. На място има жандармеристи, полицаи, пожарникари, както и медицински екип. Към момента ситуацията е под контрол, категорични са от МВР. 

#столове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници