Тръмп стана почетен гражданин на албанско градче

Тръмп стана почетен гражданин на албанско градче
SOSновини.BG
A A+ A++ A

Албанското градче Камза, близо до столицата Тирана, гласува да обяви новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за свой почетен гражданин, съобщава сп. „Нюзуик”, пише БГНЕС.

Общинските съветници в Камза посочват, че Тръмп заслужава да бъде почетен, защото „е революционен образец за нов демократичен ред, икономически експерт, външнополитически посредник, ловък и популярен комуникатор и съвременен лидер”.

Общината в Камза посочва, че Тръмп е политически лидер, който „дава надежда за всички американци, които с право се чувстват предадени от политическата класа”.

Кмет на Камза е Джелал Мзиу – член на опозиционната дясно центристка Демократическа партия, който вече е нарекъл местни улици на американския президент Джордж Буш и на италианския политик ветеран Силвио Берлускони.

В Албания също нямаше единомислие по отношение на кандидатпрезидента Доналд Тръмп. Докато шофьор на такси е украсил цялата си кола със снимки на Тръмп и се хвали, че това рязко е увеличило клиентите му, премиерът Еди Рама през април каза, че Тръмп е „срам за нашата цивилизация”.

След победата на милиардера републиканец обаче, Рама веднага смени тона, поздрави Тръмп и му пожела успех.

Социалистът Рама заяви: „Убеден съм, че стратегическите ни отношения със САЩ ще продължават да укрепват в интерес на нашите споделени ценности, които правят Албания ценен съюзник на народа и правителството на САЩ”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници