Нинова на Пленума на БСП: Нашите водачи преодоляха апатията и недоверито у народа

Нинова на Пленума на БСП: Нашите водачи преодоляха апатията и недоверито у народа
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Честита победа и благодаря, вие сте бойци и победители, заслужавате уважение за това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разширеното заседание на Пленума на БСП, предаде Фокус.

„Честита победа! И благодаря за няколко неща. Благодаря, че ми повярвахте в номинацията и издигането на кандидатурата на ген. Радев за кандидат за президент на Република България. Благодаря ви за свършената работа. Бяхте всеотдайни“, заяви Нинова. "Вие сте бойци и победители и заслужавате уважение за това. Имате го от цялото ръководство на Българската социалистическа партия. Тази победа стана възможна поне по четири причини и направи промяната поне в две посоки. Първо нашата партия винаги е стояла най-близо до народа и сме чували какво очаква той от нас и му предложихме това, което очаква“, коментира Нинова.

„Нямаше нужда да чакаме референдума, за да разберем, че има нужда от промяна“, каза Нинова и обърна внимание, че БСП е предложила промяна в статуквото. „Ние се отзовахме на това очакване с кандидатурите на ген. Радев и Илияна Йотова. Втора причина – партията се мобилизира и изнесе на гърба си основната и трудна част от кампанията. Трето, променихме стила на кампанията - позитивна, директна, срещи очи в очи с десетки хиляди хора от цялата страна, конкретни послания и ясни ангажименти. Четвърто основният ни опонент направи много грешки в политиката“, посочи Нинова.

Тя изброи грешките на правителството във външната политика - постановление 208 за трайно заселване на бежанци в България, както и санкциите срещу Русия. Лидерът на БСП разкритикува управляващите по отношение на здравната и образователната реформа. "Съдебната реформа не постигна очакваното чувство за справедливост“, отбеляза тя. Според нея управляващите са дали път на страха, а не на надеждата и перспективата.

„Случиха се и две сериозни промени. Първата - преодоля се апатията, недоверието, страха у народа. Най-страшният бич в политиката е безразличието, отрицанието и тази апатия, с която сме се сблъскали много години. Хората видяха у нашите водачи силни държавници, които могат да им дадат път, перспектива, сигурност и стабилност на България“, заяви тя. Нинова подчерта, че втората промяна в политиката е била е липсата на задкулисие. Корнелия Нинова за пореден път отрече, че е имало договорки за кандидатурите. „Нашите кандидатури са дело на БСП, на инициативните комитети, които ги подкрепиха, на всички български граждани, които гласуваха“, коментира лидерът на БСП. Тя заяви, че това е голямата победа на българския народ.

#БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници