Нинова: Мислим за промяна вътре в партията

Нинова: Мислим за промяна вътре в партията
Източник: Епицентър
A A+ A++ A

Народът не харесва статуквото, затова като най-старата, авторитетната и най-близко стояща до хората партия ще започнем промяна вътре в себе си. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разширеното заседание на Пленума на БСП, предаде Фокус.

По думите й предстоят дни на усилена работа в НС, за да може да се отговори на очакванията на хората, но и да съобразят всички свои действия с това да запазят държавността и институциите на страната. „Всички след референдума се задълбочиха за промяна в изборната система. Моля, другари и другарки, ние да помислим върху промяната в партията, защото референдумът, освен конкретно да насочва към мажоритарни избори и намаляване на субсидиите като философия, ни казва едно – народът не харесва статуквото. Не харесва политическите партии такива, каквито са те днес. Не харесва това, че в по-голямата си част тези партии поставят на първо място партийния интерес, личното облагодетелстване, пред народния и националния интерес“, заяви Нинова.

Тя обясни, че разчита референдума така, че трябва да се даде път на нови, необременени лица и да се промени стила в политиката, да няма задкулисие и безпринципни договорки. „Ще ви помоля да помислим за коалиционната ни култура, взаимното ни уважение в коалиция „БСП лява България“ или неуважение, ако е имало такова“, коментира Нинова посочи, че трябва да се търси нов съвременен вариант на нова коалиция, която да обединява не само механичен сбор от партии, а да обединява ляво мислещите хора на България и да даде алтернатива на България. Нинова обяви, че ще предложи и на Конгреса да се приеме нов устав на партията. "Никой няма да насилва партията и да прави устав, който противоречи на вашите мнения", каза тя и подчерта, че това ще го направят заедно.

#Корнелия Нинова #БСП #НС #референдума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници