Бежанската ситуация в страната е под контрол

Бежанската ситуация в страната е под контрол
http://www.segabg.com/
A A+ A++ A

Ситуацията с бежанците в България за момента е под контрол. Това каза в сутрешния блок на радио „Фокус“ Христо Григоров, председател на Българския Червен кръст. По думите му подпомагането на бежанците е част от хуманитарните принципи на червенокръстците.

"Доброволците оказват психологична и медицинска помощ почти навсякъде в центровете за настаняване, снабдяват ги с храна и помагат с превод", добави Григоров. По думите му грижата за бежанците е ангажимент на държавата. "Ние можем само да помагаме, както сме го правили досега, и ще продължаваме. Ако отидете в един лагер или пункт и видите майка с 3 - 4 деца или възрастен човек в инвалидна количка, прогонени от собствените си домове заради войната, ще разберете, че тези хора имат нужда от реална помощ. Ще продължаваме да им я даваме, за момента нещата са под контрол“, подчерта Христо Григоров.

Според него трябва да се потърси причината за бежанската криза, довела до това милиони хора да напуснат домовете си и да се насочат към ЕС. "Има и икономически мигранти, които харесват обединена, стабилна и икономически независима Европа, но решението и на този проблем е глобално и зависи от световните лидери", коментира Григоров. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници