БЧК с демонстрация на спасителни действия при пропукване на язовирна стена в Международния ден на доброволеца

БЧК с демонстрация на спасителни действия при пропукване на язовирна стена в Международния ден на доброволеца
http://m.focus-news.net/
A A+ A++ A

В Националния учебен център на БЧК в с. Лозен се състоя демонстрация на спасителни действия при инцидент с пропукване на язовирна стена и последваща приливна вълна с височина 5 м., която залива селото. Това съобщиха от пресцентъра на Български червен кръст.

Повечето сгради са наводнени или полуразрушени. Близо 60 души в селото са в бедствено положение. Някои от тях са ранени, други – уплашени, трети трябва да бъдат евакуирани незабавно поради ниските температури и възможността от втора вълна. 

Вследствие на възникналата ситуация екип доброволци на БЧК, намиращ се в близост до селото, е активиран и изпратен да подпомогне бедстващите. Включват се ДЕРБАК-София, НЕРБАК и Доброволният спасителен екип на Столична община.
Доброволните екипи започват съвместни действия по евакуиране на пострадали и бедстващи, оказване на първа долекарска помощ, както и психосоциална подкрепа на всички засегнати. НЕРБАК извършва евакуацията на пострадал, заклещен на високо, докато ДЕРБАК и доброволният столичен екип навлизат в наводнените сгради, за да изведат намиращите се вътре хора. Останалите доброволци организират евакуационен център в местното училище.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници