Серията Asha Touch на Nokia осигурява евтини телефони със сензорен екран

Серията Asha Touch на Nokia осигурява евтини телефони със сензорен екран
A A+ A++ A

Nokia продължава да изпълнява стратегията си за осигуряване на връзка на "следващия милиард" мобилни потребители с премиерата на първите устройства от серията Asha Touch - както подсказва името става дума за модели със сензорен екран, като той вече е основен начин за взаимодействие с устройството. Трите нови модела са Nokia Asha 305, Nokia Asha 306 и Nokia Asha 311 и с тях общия брой Asha телефони достигна 10. Джаджите предлагат и нов изцяло сензорен интерфейс на платформата S40 и разполагат с познати от други телефони нa Nokia приложения. Сред тях е Nokia Browser 2.0, който компресира до 90% интернет трафика за по-бързо и евтино сърфиране в интернет и освен това поддържа работата с уеб базирани приложения. Осигурява бърз достъп до социални мрежи и има мениджър за изтегляне на файлове за по-удобно запазване на музика, видео или изображения. Потребителите на телефоните ще получат достъп до 40 безплатни игри нa EA, сред които Tetris, Bejeweled, Need for Speed The Run и FIFA 12. Nokia Asha 305 ще е на пазара през това тримесечие на цена около 63 евро преди данъци, такси и субсидии. Nokia Asha 306 и Nokia Asha 311 ще са в продажба през следващото тримесечие на цени съответно 68 и 92 евро.

Nokia Asha 311 е компактен телефон със сензорен екран, който се предлага в различни цветове. Има 3" капацитивен дисплей с резолюция 400х240 пиксела (WQVGA), който е предпазен от устойчиво на надраскване стъкло и e покрит с поляризиращ филтър за осигуряване на по-добро изображение. Налице е 3.2МР камера, която записва VGA видео, а освен това откриваме FM радио, 3G възможности, Wi-Fi, 1GHz процесор, 256МВ вградена памет и слот за допълнителна. В софтуерно отношение Asha 311 разполага с Nokia Maps, с 15 нива от Angry Birds и с комуникационното приложение WhatsApp.

Nokia Asha 305 поддържа работа с 2 SIM карти, едната от които може да бъде лесно заменена. Устройството е снабдено с 3" резистивен дисплей с WQVGA резолюция, има 2МР камера, поддържа Bluetooth и има двубандови мобилни възможности. Nokia Asha 306 е почти идентичен с разликите, че използва само една SIM карта и има Wi-Fi възможности.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници