БСП иска специално заседание на НС по темата за мигрантите

БСП иска специално заседание на НС по темата за мигрантите
Източник: Balkanec.bg
A A+ A++ A

БСП предлага да се свика специално заседание на парламента по темата с бежанците. От партията твърдят, че има разминаване с информацията, предоставена от Европейската комисия и вътрешният министър Румяна Бъчварова за отпуснатите пари на България за справяне с миграционния натиск, предаде БНР. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че разликата е 65 милиона евро. "Откъде ще дойдат тези пари? Смятаме, че тази лъжа и неинформираността на българското общество е в основата на недоволството и протестите, а не, че БСП им ги е организирало. Предлагаме по тази тема да постигнем национално съгласие. Тема "бежанци" - това е България".

БСП предлага всички политически сили да спрат да се заиграват заради опасността пред България. „Да се обединим, че поставяме националния интерес на първо място и всички парии в парламента да застанем зад тази позиция. Трябва да спрем слугинажа пред европейските институции и пред Меркел”, призова Нинова.

„Ще предложим на новоизбрания президент Румен Радев, когато встъпи в длъжност, да направи ревизия на НСО”, заяви Нинова във връзка с разкритието, че скъпи джипове на горските стопанства се използват от гардовете на властта и лично от премиера Бойко Борисов.

„Да влезе Сметната палата в президентството и да провери тази служба“, коментира лидерът на БСП и допълни, че отново се увеличава бюджетът ѝ. „По време на приемането на Закона за НСО ние бяхме против и напуснахме зала, т.е. последователни сме в исканията си“, каза Нинова. Тя посочи, че в БСП са научили, че още две коли са поръчани за нуждите на НСО.

#Румяна Бъчварова #БСП #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници