Sony Xperia sola в магазините на VIVACOM от края на седмицата

Sony Xperia sola в магазините на VIVACOM от края на седмицата
A A+ A++ A

От края на тази седмица VIVACOM пуска в своите магазини телефон, който позволява на потребителите да сърфират в интернет, без да докосват екрана. Става дума за смартфона Sony Xperia sola, който разчита на двуядрен процесор ST-Ericsson NovaThor с работна честота 1GHz (такъв имат Xperia U и Xperia P) и предлага 3,7" Reality дисплей с резолюция 854 x 480 пиксела и с Mobile BRAVIA Engine. Осигурява още 5МР камера, 8GВ вградена памет, microSD слот, NFC чип и Android 2.3. Последното не трябва да ви възпира да си купите устройството, тъй като през лятото ще е наличен и ъпдейт до Android 4.0.

Сред по-интересните способности на устройството е технологията floating touch, която позволява навигация в уеб страници чрез движение на пръст над екрана, без да е необходимо докосването му. Така се движи компютърен курсор, а при откриване на желания линк екранът трябва да се докосне, за да го зареди. Компанията обещава тази екстра да намери място и във външните приложения за Android.

Sony Хperia sola ще се предлага на цени от 16.90 лв. на месец заедно с тарифа MegaCall XL. Планът предлага 1800 минути за разговори на месец към всички фиксирани и мобилни мрежи в България и над 50 други държави в ЕС и света, както и допълнителни 1800 минути към VIVACOM месечно. В комплекта на телефона са включени два NFC етикета Xperia SmartTags. Единият от тях е конфигуриран за ползване в дневната - стартира Wi-Fi, Google новини и приложения за метеорологична прогноза, а другият е предназначен за спалнята - при докосване включва аларма и активира безшумен режим. Двата SmartTags могат да бъдат персонализирани според желанията с до 10 команди.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници