Близо 500 са системните нарушители в горите за цялата страна

Близо 500 са системните нарушители в горите за цялата страна
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

Системните нарушители в горите са над 500 в цялата страна. Това заяви инж. Димитър Баталов от Агенцията по горите, предаде БНР.

"Има хора с по 35 акта. Цял списък мога да кажа с такива нарушители, които се чувстват ненаказани, тъй като им се налагат глоби, но те не са на работа, нямат официално доходи, съответно глобите не могат да бъдат събрани и те се чувстват ненаказани. Те са и агресивни, тъй като виждат, че по отношение на нападенията им не се случва нищо, нито плащат глоби, нито влизат в затвора, нито се наказват с пробация. Необяснимо е за мен защо става така", коментира Баталов.

Засега събираемостта на глобите се движи между 14 и 16 процента, допълни инженера. "Тази година очакваме процентите да са 16, малко по-високо, тъй като на места вземанията се осъществяват от частни съдебни изпълнители. Наказанието "Глоба“ спрямо извършителите е с изключително ниска ефективност. Ние направихме няколко предложения за промени в Наказателния кодекс (НК), тъй като текстовете в НК са много архаични и не отговарят на съвременната действителност".

#Димитър Баталов #НК #АКТА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино