В 13 области на страната е обявен е жълт код за силен вятър

В 13 области на страната е обявен е жълт код за силен вятър
БТВ
A A+ A++ A

В следобедните часове облачността над по-голямата част от страна ще е значителна. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималните температурите ще бъдат  между 7°-12°, пише БТВ.

През нощта ще преобладава облачно време, но само на места в планинските райони ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който след полунощ ще се ориентира от североизток и с него  ще продължи да нахлува студен въздух. Утре преди обяд на много места в Северна България и планинските райони от страната ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Към 14 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но ще продължат да се понижават.

В сряда сутринта ще е ясно и тихо, с минимални температури между минус 9° и минус 4°. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличава и в четвъртък ще има значителна облачност, на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи до умерен, от северозапад.

В петък облачността ще се разкъсва и намалява, а вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще отслабне, по-късно и ще дневните температури ще започнат да се повишава.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино