Обраха пощата в село Липен. Неизвестен сви 200 лв. и лотарийни билети

Обраха пощата в село Липен. Неизвестен сви 200 лв. и лотарийни билети
Източник: БНР
A A+ A++ A

Пощенският клон на село Липен беше обран след побой над служителката. Това се случва в късния следобед на 12 декември. Липен е сред сравнително големите, но и сравнително кротки селца в Монтанска област. Местните обаче дълго ще помнят този инцидент: пощаджийката е ударена от непознат за нея мъж, а наличните пари са взети заедно с неизвестно количество лотарийни билети. Първи за станалото научава кметът, предаде БНТ.

Стаята на пощата се намира точно срещу вратата на кметството, но точно във времето на инцидента там не е имало никой. Така пощенската служителка остава сама. Заключва вратата, но когато някой почуква, тя отваря. Веднага след това е зашеметена с юмрук. После мъжът посяга към пари на бюрото – около 200 лева, и грабва десетки лотарийни билети от касата. Секунди по-късно служителката го последвала, но не е видяла нищо повече.

Заради следствените действия, на пострадалата й е забранено да говори. Въпреки шока си, тя все пак е описала нападателя: слаб и висок около 175 сантиметра. Не е изключено и да е от селото. Подобно нещо се случва за първи път в Липен. Преди година от пощата в съседното село бяха откраднати над три хиляди лева, служителката обаче не бе пострадала. Разследването на този случай продължава.

#пощата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници