Само ден до началото на Евро 2012!

Само ден до началото на Евро 2012!
Многобройни футболни зрелища, взривяващи емоции и да се надяваме, класни голови спектакли ни очакват до 1 юли.
A A+ A++ A

Броени часове ни делят от началото на едно от най-престижните и дългоочаквани спортни събития – Европейското първенство по футбол, което тази година се провежда в Полша и Украйна.

Футболна Европа ще изригне с двубоя между домакините от Полша и съперника Гърция на 8 юни, който ще бъде предаван пряко от 19:00 часа българско време.

Още в първия ден на Евро 2012 феновете ще се насладят и на втори спектакъл с мача между другите два отбора от Група А – Русия и Чехия, от 21:45 часа.

16-те най-добри национални отбори ще се борят за трофея „Анри Делоне“ в 14-ото издание на футболната надпревара на Стария континент.

Победителят ще бъде определен във финалния двубой на 1 юли 2012 г. Той ще наследи трофея от настоящия му носител – Испания, която победи Германия с 1:0 на Европейското първенство в Австрия и Швейцария през 2008 г.

В историята на турнира, който се провежда през четири години от 1960 г. насам, Германия триумфира три пъти, като е участвала в общо 6 финални двубоя.

Франция и Испания са носители на Европейската купа по два пъти, а еднократни шампиони са Италия, Чехословакия, Холандия, Дания, Гърция и СССР.

СССР е победител в първото издание на Европейското първенство, което се провежда през 1960 г., въпреки че идеята за него е предложена още през 1927 г. от французина Анри Делоне – първият генерален секретар на УЕФА.

Анри Делоне умира през 1955 г. и не доживява да види идеята си осъществена. Затова купата, връчвана на европейския шампион, е наречена на негово име.

Трофеят е един и преминава в притежание на всеки шампион само за четирите години между двете поредни издания на форума. Имената на носителите са гравирани от обратната страна на сребърната купа.

16-те претенденти за престижния списък са разпределени поравно в 4 групи. След преки двубои в групите ще бъдат излъчени по два отбора, които ще продължат участието си в четвъртфиналната фаза на Евро 2012 от 21 до 24 юни.

Победителите от срещите в полуфиналния кръг на 27 и 28 юни ще се борят за шампионската титла на финала на 1 юли.

Дотогава обаче ни очакват многобройни футболни зрелища, взривяващи емоции и да се надяваме, класни голови спектакли.

Е, горещото футболно лято тъкмо започва!

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници