20 години затвор за обирджии на възрастно семейство край Първомай

20 години затвор за обирджии на възрастно семейство край Първомай
Източник: СамокоВест
A A+ A++ A

Общо 19 години и 8 месеца затвор наложи пловдивският окръжен съд на софиянците Новко Асков и Данчо Вълчанов. Те пребиха и ограбиха на 8 юли 2012 г. възрастно семейство от първомайското село Градина. Един от съпрузите е бил златар и това насочило крадците към дома му, предава 24 часа.

Спящите старци били малтретирани почти до смърт и така ги принудили да дадат всичките си пари и бижута. Боят бил толкова жесток, че жертвите припаднали, а крадците ограбили всичко. Плячката се оценява на над 8000 лева. При заграбването й те нанесли серия юмруци по лицата на съпрузите. В резултат на ударите те изпаднали в безсъзнание, стана ясно по време на процеса. Подсъдимите признаха изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие.

Новко Асков получи 5 г. и четири месеца затвор, а Данчо Вълчанов - 9 г. и четири месеца. Наказанията ще бъдат изтърпени при първоначален строг режим. Макар да е на 26 г. Вълчанов е бил шест пъти осъждан, пет от които за кражби и грабежи, придружени с побой над жертвите. И в момента излежава поредната си присъда в затвора. Съдия Елена Захова заяви, че ако не е трябвало да се събрази със съкратеното съдебно производство е щяла да има наложи максимални присъди по 15 г. затвор за това брутално престъпление. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници