Тютюнопроизводителите недоволни от промените в закона

Тютюнопроизводителите недоволни от промените в закона
Източник: Към Струма
A A+ A++ A

Представители на браншови организации от сектор "Тютюн" ще се срещнат по обяд в Народното събрание със заместник-председателя на Комисията по земеделие и храни и депутати, за да представят несъгласието си с внесени преди седмица промени в Закона за тютюна, предаде БНР.

Производителите и преработвателите на тютюн в България са срещу пълната забрана за реклама на тютюневите и свързаните с тях изделия, както и за забраната за показването им в лицензирани обекти за продажба. Това заяви председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. "Това означава, че ще се продават тютюневи изделия под рафта, с неизяснен произход на тютюна в цигарите. За нас е учудващо, че предложението идва половин година след влизането в сила на директивата за тютюневите изделия на ЕС, която беше коректно въведена в българския закон за тютюна и тютюневите произведения", коментира той.

Ако не бъдем чути и разбрани, сме готови да организиране протестни действия в защита на поминака на десетки български семейства.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино