Протестиращи пред ВСС: Слуги на имотната мафия!

Протестиращи пред ВСС: Слуги на имотната мафия!
Граждани протестираха пред сградата на Висшия съдебен съвет в София, докато вътре се провеждаше заседание на магистратите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С протести започна и завърши заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) в четвъртък.

Група граждани, твърдо убедени, че са ощетени от действията на съдебната система и прокуратурата, излязоха на символичен протест пред сградата на ВСС, издигайки плакати с надписи: „Велчев, докога ще прикриваш престъпниците – съдии и прокурори“, „Прокуратурата – слуга на имотната мафия“, „Вън от системата – прокурори с имотни измами“.

Общо около 20 протестиращи от Бургас, Поморие, Варна, Ямбол, Ботевград дойдоха в четвъртък в центъра на столицата, предаде БГНЕС.

С викове „Реформа“ те поискаха от членовете на съвета, които по същото време заседаваха необезпокоявани няколко етажа по-нагоре, да потърсят отговорност от магистратите, които не изпълняват съвестно своите задължения.

Много от тях признаха, че в продължение на години безуспешно водят дела, за да си възвърнат имоти, които преди десетки години са били тяхна собственост.

Реално обаче, осъзнавайки, че пред главния вход на сградата се провежда протест, някои от членовете на съвета просто си тръгнаха през страничния изход.

Единственият коментар на главния прокурор Борис Велчев по този въпрос беше, че през последните 7 години много прокурори са били изправени пред съда и немалко са били и осъдени.

#Висшия съдебен съвет #ВСС #протест #Борис Велчев #главен прокурор #Бургас #Поморие #Варна #Ямбол #Ботевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници