Задържаният за убийството на 16-годишно момиче се обеси в килията си в Ловеч

Задържаният за убийството на 16-годишно момиче се обеси в килията си в Ловеч
Източник: Newspaper.bg
A A+ A++ A

Досъдебно производство ще изяснява причините за самоубийството на 22-годишният Венцислав Атанасов от Горна Оряховица в килия на Ловешкия затвор. Студентът, който е обвиняем за убийството на 16-годишната си приятелка Десислава Ганева, бе открит обесен на двуетажното легло около 16 ч. в събота, пише 24 часа.

Същият ден младият мъж отказал да излезе на разходка в карето, а когато съкилийниците му и надзирателите се прибрали, го открили да виси безжизнен на примка от връзките му за обувки. Направената аутопсия категорично отхвърляла версия за упражнено насилие върху арестанта. Причината за смъртта е асфикция и счупена подезична кост в следствие на обесване, казаха запознати със случая. Родителите на Венцислав обаче имали съмнения, че е склонен към самоубийството.

Младият мъж бил споделял пред тях, че ако има опити за физическо или сексуално насилие срещу него, ще сложи край на живота си. Съкилийниците му и дежурните във фаталния ден надзиратели са разпитвани от разследващите. До момента нямало данни, нито жалби до ръководството на затвора за това Венцислав да е бил тормозен зад решетките. Тялото на арестанта е освободено и вчера родителите са ангажирали траурна агенция, за да го приберат в Горна Оряховица, където ще бъде погребан.

"Разговарях с дознателя по случая. Аз също ще давам показания. Близките ме помолиха да ги представлявам вече като пострадали. Съдействам с каквото мога, защото случилото се е безобразие", каза адвокатът на Венцислав, Росен Илиев. С постановление на наблюдаващия прокурор задържаният през април килър бил преместен от ареста в корпуса на затвора. Макар все още да не е изправян пред Темида, той лежал заедно с двама осъдени за тежки престъпления, което било обичайна практика. Вчера от прокуратурата отказаха повече информация в интерес на разследването. Венцислав уби ученичката от ревност на 25 април т.г. в наследствена къща на родителите на Десислава в горнооряховското село Правда. Двойката се усамотила там вечерта, но младежът разбрал за интернет контакт на гаджето си с по-възрастен мъж от Златарица.

Под въздействието на алкохол и в пристъп на болезнена ревност той стегнал около врата и ластик, увит в парцал, и удушил момичето. Няколко часа по-късно сам отишъл в полицията в Горна Оряховица и признал за стореното. Пред психолози зад решетките килърът на ученичката споделял, че много съжалява. Деси била първото момиче, което му обърнало внимание и той се боял да не я загуби. Нейните родители също го приемали много добре, разказвал Венцислав. За фаталното му решение да сложи край на живота си, може да е повлияло и тежкото кожно заболяване, което измъчвало Венцислав от детството му. И в затвора той бил на медикаментозно лечение заради болестта, от която кожата по цялото му тяло се лющела и се отделяла неприятна миризма. Имало данни, че и в миналото той е правил опити за самоубийство заради състоянието си.


#СМЪРТТА #Деси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници