Меркел посещава мястото на атентата в Берлин

Меркел посещава мястото на атентата в Берлин
Източник: News.bg
A A+ A++ A

23-годишният пакистанец, който е видян да изскача от камиона-убиец, премазал 12 души и ранил 48, отрича да е извършил престъплението. Той е видян от свидетел, който го проследил в близкия парк „Тиргартен“ и насочвал полицията по телефона, съобщи NTV, цитирана от 24 часа.

Пакистанецът е получил разрешение за престой в страната на 2 юни, съобщи в. „Велт“. Същевременно стана ясно, че коледните базари няма да затворят предварително и ще останат до традиционното си затваряне на Коледа. Ранените са закарани в три центъра на клиниката „Шарите“. 16 души са в интензивни отделения. Осем от тях са с опасност за живота. Канцерът Ангела Меркел ще посети мястото на трагедията следобед. По-късно полицията ще даде пресконференция с последните новини около атентата.

До тази сутрин нямаше данни за пострадали българи при атентата в Берлин. Консулът и посланикът дежуриха цяла нощ, за да отговарят на телефонни обаждания на разтревожени роднини на българи, живеещи в германската столица. На базара са работели българи, но те не са пострадали. Свидетелка от съседно кафене разказа пред медиите, че е видяла хората да бягат от камиона.

Четирима души са останали затиснати под него. На мястото на трагедията случайно са били и полицай, пожарникар, една лекарка. Те са оказвали помощ до последно. „Не всички от пожарната служба са виждали подобни гледки, някои от колегите преживяха истински шок и имат нужда от почивка“, каза говорителят на берлинската пожарна. Полицията в Берлин бе увеличена и около коледните базари се забелязва въоръжена охрана, след като бе потвърдено, че атаката с камион на коледен базар снощи е атентат. Властите помолиха всички, които се намират в германската столица, да информират близките си, че са добре, за да облекчат телефонните линии, на които се дава информация за ранени и изчезнали.

#пакистанец #българи #Берлин #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници