Българите масово шофират дрогирани

Българите масово шофират дрогирани
Topnovini.bg
A A+ A++ A

От март до средата на декември имаме 1166 установени случаи в страната на употреба на наркотични вещества при шофиране. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция" на брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите празници, пише Агенция „Фокус“. Рановски добави, че най-много са случаите в областите Бургас, София – град и Пазарджик.

Във връзка с това дали ще има възможност полицейски екипи да покрият и малките населени места по време на празниците Рановски коментира: „За съжаление екипите на „Пътна полиция“ не са достатъчно и не могат да покрият всички населени места в страната“. По думите му заради това през лятото е изменена заповедта, която дава правомощия на органи на МВР да контролират по Закона за движение по пътищата.

„В момента почти всички служители от териториална полиция имат правомощия за работа по ЗДП“, заяви той. „Броят на служителите, които са издържаха изпит и са оправомощени със заповед на директорите са 1888, те могат да взимат отношение по Закона за движение по пътищата“, поясни Рановски. 

#наркотични #шофиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници