Убиецът на руския посланик е охранявал Ердоган

Убиецът на руския посланик  е охранявал Ердоган
Twitter
A A+ A++ A

Турският полицай Мевлют Мерт Алтънташ, който в понеделник извърши покушение срещу руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е изпълнявал 8 пъти задачи по осигуряване на безопасността на турския президент Реджеп Ердоган. Това се е случило след проваления опит за военен преврат от 15 юли 2016 г., съобщава вестник "Хюриет", цитиран от БГНЕС, пише inews.bg.

"Алтънташ е бил част от втория обръч на охраната, разположен след личния екип бодигардове на Ердоган", твърди журналистът Абдулкадир Селви, известен с добрите си контакти сред управляващите.

Турските власти в момента разследват дали Алтънташ не е имал връзки с живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, обвинен като организатор на опита за преврат от 15 юли. Разследването е стигнало и до училището, което полицаят е посещавал.

В телефонен разговор турският външен министър Мевлют Чавушоуглу е казал на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че турската страна има подозрения към Гюлен и за съучастие в убийството на посланика.

Силите за сигурност са арестували вече 13 души в разследването на убийството на руския дипломат, включително и роднини на Алтънташ, съобщават турски медии. В разследването се е включил и екип от 18 човека, изпратени от Русия по договорка между президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

 

 
 

#Мевлют Мерт Алтънташ #Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници