Учениците в Хитрино по класните си стаи след Нова година

Учениците в Хитрино по класните си стаи след Нова година
DarikNews.bg
A A+ A++ A

Стремежът ни е на 5 януари всички ученици в Хитрино да са в класните си стаи. Това каза на пресконференция зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, пише Агенция „Фокус“.

„Чух се с директора на училището. В днешния ден ще стигне до опис на проблемите от тази ситуация. Най-вероятно в края на деня ще имаме ясна картина за пълните щети. Нагласата ни при всички положения е първият учебен ден да бъде факт и за тях. Желанието ни и стремежът ни е първият учебен ден след празниците всички ученици в Хитрино да са в класните си стаи. Организирали сме много стабилна психологическа подкрепа от функциониращия ни екип в Шумен, за да може най-важното нещо в този първи учебен ден и следващия след това е учениците да се почувстват малко по-спокойни от тази ситуация, в която бяха“, заяви Стаматов.

По думите му щетите със сигурност са големи. „Описването им е въпрос на часове. До края на работния ден това ще се случи. С директора на училището сме в постоянна връзка, както и с началника на регионалния инспекторат. Осигурени са финансови средства за възстановяване на щетите. Проблемът е, че всичко това е през празнични дни. Ремонтът ще е през празниците. Нямаме друг план за действие, защото най-важното е учениците да учат в нормална среда. Там учат 232 ученици от 16 населени места. Придвижват се с автобуси, така че логистиката е доста по-различна и трудна. Първият момент, в който бъде всичко. Надеждата е 5 януари“, каза още Диян Стаматов.

#ученици #Хитрино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници