София с първо кръстовище на две нива през юли

София с първо кръстовище на две нива през юли
Фандъкова подчерта, че изграждането на обектите е последователно, за да не се затруднява още трафикът в района. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първото кръстовище на две нива в София - между булевардите „Андрей Ляпчев" и „Андрей Сахаров", ще бъде пуснато през юли, обави столичният кмет Йорданка Фандъкова.

След като провери на място хода на строителството на кръстовището между булевардите „Драган Цанков" и „П. К. Яворов", Йорданка Фандъкова съобщи, че строежът на естакадата при Телевизионата кула трябва да завърши в средата на октомври, предаде БТА.

Въпреки лошите метеорологични условия през месец май, кметът увери, че няма забавяне от графика на строителните работи.

Една пета от строителните дейности на кръстовището при Телевизионната кула вече са извършени.

До момента е изместена цялата електрическа и комуникационна мрежа в обсега на обекта. Изградена е и 177-метрова подпорна стена с височина до три метра.

Освен това е направен и изкопът за тунелното преминаване на бул. „П. К. Яворов" под „Драган Цанков" в едното от платната при Телевизионната кула. Той е с дълбочина до осем метра.

Заради строителството е изградена временна трамвайна линия, както и нов водопровод и канализация.

Кръстовището между двата булеварда ще е с дължини 730 метра по бул. „П. К. Яворов" и 520 метра по „Драган Цанков".

„След завършването му ще започне изграждането на следващото кръстовище - при Духовната семинария," посочи Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че изграждането на обектите е последователно, за да не се затруднява още трафикът в района.

Кръстовището на две нива при Телевизионната кула се движи в рамките на сроковете. В средата на октомври обектът трябва да бъде завършен.

Изпълнителят на строежа на кръстовището при Телевизонната кула е уверил кмета, че срокът, който е шест месеца от датата на започване - 10 април, засега няма пречки да не бъде спазен, въпреки че заради обилните дъждове е имало спиране на работата за известно време.

„В момента в София се работи на много места и то със сериозни инфраструктурни проекти - три кръстовища на две нива, булевард „Черни връх", „Ломско шосе" се довършва, бул. „Бъкстон". Затова е много важно, наред със спазване на технологията и качеството, да се спазват и сроковете, изтъкна Йорданка Фандъкова.

В петък започва реконструкцията на бул."Кн. Мария Луиза" - от пл. „Лъвов мост" до надлез „Надежда".

По време на тримесечния ремонт няма да има цялостно спиране на движението по булеварда, а само временни промени в организацията.

Строителството на кръговото движение при „Лъвов мост" ще стане през 2013 г.

#Йорданка Фандъкова #естакада #кръстовище на две нива #Телевизионна кула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници