Няма информация за загинали българи при стрелбата в Истанбул

Няма информация за загинали българи при стрелбата в Истанбул
Нова телевизия
A A+ A++ A

Засега няма данни за загинали или пострадали български граждани по време на атаката в нощен клуб Истанбул, съобщи външният министър в оставка Даниел Митов, информира Нова телевизия.

Нападението беше извършено около 01.15 местно време в популярното нощно заведение "Рейна" в квартал Ортакьой. Мъж, облечен като Дядо Коледа нахлу в клуба, докато вътре стотици празнуваха Нова година и започна да стреля безразборно по хората. По информация на турските власти са загинали 39 души, сред които 16 чужденци. Нападателят все още е на свобода. 

"Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент.  Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите.

България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма", заяви Даниел Митов. 

Всички, които искат да се свържат с българското генерално консулство в Истанбул, могат да го направят на номер + 90 533 383 64 14.

#Истанбул #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници