Шефът на "Пътна полиция": И чуждестранните водачи не се съобразяват с указанията на органите на реда

Шефът на "Пътна полиция": И чуждестранните водачи не се съобразяват с указанията на органите на реда
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Инциденти като този, при който шофьор на ТИР се опита да прегази пътни полицаи, са ежедневие. Това каза пред радио „Фокус“ комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“, предаде 24 часа.

Той допълни, че и чуждестранни, и български шофьори не се съобразяват с указанията на органите на реда. Относно бедствената ситуация в Бургаско комисар Рановски коментира, че трудно е можело да се предприемат действия, преди силният вятър да спре. „Природата си направи лоша шега с много водачи, които бяха недостатъчно подготвени, но пък и ситуацията беше такава, че трудно можеше да се направи нещо преди да спре вятърът, който беше със скорост над 100 км/ч и затрупваше автомобилите буквално за минути. След като обстановката се поуспокои, институциите реагираха максимално бързо и пътят беше прочистен, всички автомобили бяха изведени с полицейски съпровод до Айтос и след това в посока към Бургас“, каза още комисар Рановски.

Той изрази надежда за промяна на черната статистика на пътя след законовите промени, приети в края на 2016-а. Комисар Рановски припомни, че употребата на алкохол и наркотици, както и високата скорост са най-честите причини за инциденти.


#ТИР #Бойко Рановски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници