Депутат от руската Дума поиска от Лавров екстрадирането на 12 американски дипломати заради санкциите от САЩ

Депутат от руската Дума поиска от Лавров екстрадирането на 12 американски дипломати заради санкциите от САЩ
Източник: PolitRussia.com
A A+ A++ A

Депутатът от Държавната дума на Руската федерация, излъчен от управляващата партия „Единна Русия“, Евгений Федоров е изпратил молба до министъра на външните работи на страната Сергей Лавров да разгледа въпроса за изгонването на 12 американски депутати, чиято дейност, според депутата, може да заплашва националната безопасност на Русия, съобщава агенция РИА Новости, цитирана от Фокус.

„В условия, когато Съединените американски щати въвеждат срещу Русия все нови и нови санкции, дейността на отделните сътрудници на американското Министерство на външните работи може да съдържа реални опасности за националната безопасност на Руската федерация (…)“, гласи част от документа, изпратен до Лавров.

Федоров, „в случай на приемане на последващо решение за експулсиране“, изпраща и списък с имената на 12 американски дипломати. Сред тях са първият секретар на посолството на САЩ в Москва Бредфорд Бел, заместник-ръководителят на мисията на САЩ Лин Трейси, вицеконсулът по икономическите въпроси на САЩ в Урал Майкъл Ричи и др.

#Държавната дума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници