Свикаха кризисен щаб в Бургас заради супербурята идния петък

Свикаха кризисен щаб в Бургас заради супербурята идния петък
Източник: stock.evgenidinev.com
A A+ A++ A

Заради задаващата се в края на седмицата супербуря със силен вятър, обилен снеговалеж и рекордни ниски температури в Източна България областният управител на Бургас Вълчо Чолаков свика ден по-рано кризисния щаб с всички кметове, държавни структури и пътноподдържащи фирми, предаде 24 часа.

Кметът на Бургас Димитър Николов възложи на екипите си да започнат отсега изрязване на потенциално опасните клони по дърветата, за да не пострадат хора и коли. На всички социални домове е наредено да се запасят с достатъчно гориво, храна и необходими консумативи. Снегопочистващите фирми ще работят непрекъснато с денонощно дежурство, за да разчистват пътища.

Специално за гражданите от общината излязоха със специални инструкции за поведение при усложнена зимна ситуация. Кметът Димитър Николов нареди на търговските обекти да си почистят тротоарите и препоръча на съгражданите си да заредят колите с достатъчно гориво както и батериите на джиесемите, ако се наложи да звънят в беда. По линия на общината отсега сме мобилизирали допълнително два булдозера да разчистват пътища в общината, включително и трактори, ако се наложи да дърпат коли, заяви кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Според прогнозите в Странджа, където снегът е 50 см., се очаква най-много да натрупа в края на седмицата.


#Вълчо Чолаков #седмицата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници