Нинова: Трябва да премахнем мутренското управление на държавата

Нинова: Трябва да премахнем мутренското управление на държавата
Източник: Webcafe.bg
A A+ A++ A

Първо, решени сме за премахване на мутренското управление на държавата, обвързаности, зависимости и задкулисия и тяхната смяна с ясни правила, еднакви за всички. Тoва каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка с алтернативния национален план за развитието на България, предаде Фокус. 

Според нея е необходимо да има наказания за хората, които не изпълняват тези правила, които също да са еднакви за всички. „При това наказания неизбежни, когато си направил нарушение или си извършил престъпление“, посочи лидерът на БСП. Корнелия Нинова постави като втори акцент в програмата икономиката. По думите й тя трябва да е насочена към създаване на родна индустрия, българско производство, защита на малките и средни предприятия. „Трето – демография, доходи, бедност. Четвърто – образование, наука и култура“, каза Корнелия Нинова.

Тя обяви, че е необходима науката, която да дърпа икономиката и културната духовност, която да запазва българщината и образование – свързано с икономиката. „Здравеопазване е следващата тема и пето – сигурност. Разбира се, по всички други теми имаме разработените политики, но извеждаме тези пет неща с много конкретни мерки под всяка една от тях, които ще представим на обществото и ще искаме мнение и подкрепа за този национален план“, заяви лидерът на БСП. Според нея промяната на начина на управление на страната, на взимането на решения, на преразпределяне на продуктите на България ще доведе до промяна във всички останали сфери. „Не по най-близкия кръг начин да се разделят парите на фирми, които взимат обществени поръчки например, а малкия и средния бизнес загива. Не 1000 души в страната да богатеят все повече и повече, а милиони да обедняват“, заяви Нинова.

Тя посочи, че е необходима в цялостния стил на политиката откритост. По думите й това ще доведе до промяна на всичко останало. „Когато промениш начина на разпределяне на богатствата на страната, не в една група хора, а на всички при равни правила, те ще го усетят“, посочи лидерът на БСП. Тя подчерта, че важна тема за БСП е справянето с бедността. 

#Корнелия Нинова #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници