Нинова: От БСП сме готови с плана за развитие на България

Нинова: От БСП сме готови с плана за развитие на България
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

БСП е готова с Националния план за развитие на България "Готови сме с обещания от нас алтернативен „Национален план за развитие на България”. Имаме амбиция и желание да го превърнем в народен план за България, за алтернатива и друг път за развитие на страната.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата за 2017 г. пресконференция в централата на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП, предаде 24 часа.

По думите й, левицата няма да участва в задкулисни предизборни разговори с други партии за коалиции след парламентарния вот. „Както направихме и за президентските избори, се обръщаме към народа за подкрепа на този план, за мнения, предложения и допълнения. От другата седмица започваме обсъждането му по сектори, по всички политики за страната с браншови организации, учители, лекари, работници, млади семейства, студенти”, обясни Нинова. Тя информира медиите, че графикът на публичните срещи ще им бъде предоставен, като ги покани да са част от националната енергия по постигането на плана.

Нинова допълни, че се подновяват изнесените заседания на ръководството на партията. „Тръгваме из страната отново с тази задача – разговор с хората по места, за политики и действия, за алтернативата на България през 2017-а и следващите години. Стартираме във вторник от Кюстендил”, каза тя. „Решени сме да премахнем мутренското управление на държавата- обвързаности, зависимости и задкулисие и тяхната смяна с ясни правила – еднакви за всички. С наказания за хората, които не изпълняват тези правила – също еднакви за всички, без привилегия и задкулисие. При това неизбежни наказания- когато си направил нарушение или си извършил престъпление”, обясни първата част от Националния план за развитие на България лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„На второ място – икономика, насочена към създаване на родна индустрия на българско производство и защита на малките и средните предприятия. На трето – демография, доходи, бедност”, поясни още лидерът на левицата. Като четвърта тема от Националния план за развитие на България тя посочи „Образование, наука и култура”. „Наука, която да дърпа икономиката, култура и духовност, която да запазва българщината и образование, което да е свързано с икономиката и да гарантира, както работа на младите, така и работна сила за икономиката”, поясни Нинова. Като следваща тема тя посочи „Здравеопазване”, и накрая темата „Сигурност”. Лидерът на БСП поясни, че тези теми са изведени на преден план с множество конкретни мерки.

Те ще бъдат представени пред обществото за мнение и подкрепа. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че има няколко въпроса към правителството в оставка. Тя припомни, че на 03.08.2016 г. на заседание на МС премиерът е заявил, че през август месец в бюджета има 3, 3 млрд. лв. излишък и заявява: „ ... не мислете, че това са пари за харчене, тези пари няма да ги пипаме. Думата излишък означава, че отиват като буфер”. По думите й на 04.01.2017 г. е обявено, че България приключва финансовата 2016 г. с 1, 5 мрд. лв. „Г-н премиер в оставка, къде и за какво за 3 месеца изхарчихте 2 млрд. лв? Потвърждава ли това думите ни, че останахте на власт на всяка цена, не беше назначено служебно правителство, просто за да харчите пари ударно и предизборно?”, попита Нинова.

Председателят на БСП зададе и въпроси- децата с увреждания и техните родители, пенсионерите, студентите, младите семейства, работниците, малкия и среден бизнес, икономиката- разбраха ли, че два милиарда са били изхарчени, ей така, и стигнали ли са до тях? Защо Борисов излъга, че няма да ги изхарчи, а ги изхарчи? Корнелия Нинова обърна внимание, че правителството е отпуснало 7 млн. лв. за първите три месеца на годината, а Борисов е заявил, че ако се върне на власт ще осигури пари и за цялата година- за борба с битовата престъпност. „Абсолютно предизборен ход. Програмата, която ни предлагат е добра. Припомням обаче, че тя беше стартирана в мандата на Орешарски”, заяви тя и обясни, че чрез бюрата по труда 5 хил. души са ангажирани по същия начин, за да бъде осигурено съдействие на бивши военни, бивши полицаи за решаване на проблема с битовата престъпност.

„Дойде правителството на Борисов и спря тази програма. Сега виждаме същото, но само за 3 месеца. Това не е дългосрочна политика за справяне с битовата престъпност, а предизборен трик”, категорична бе Нинова.

#България #БСП #Корнелия Нинова #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници