Близо 150 снегорина са обработвали пътищата в София тази нощ

Близо 150 снегорина са обработвали пътищата в София тази нощ
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A
През нощта във връзка със силното понижение на температурите и снеговалежа в София са направени по няколко обработки. Над 150 снегопочистващи машини са работили през цялата вечер по разпръскване на смеси срещу леда, пише 24 часа.
 
Около полунощ във връзка със силните снегонавявания и валежи е извършено избутване на снежна маса от уличните платна и разпръскване на химикали. В момента снегопочистващата техника изпълнява нова обработка по трасета на градския транспорт във всички райони. Продължава разпръскването на смеси по основни улици на кварталите в район „Лозенец”, „Триадица”, „Оборище”, „Сердика”, „Средец”, „Илинден”, „Надежда”, „Кремиковци”, Панчарево”.
 
Южната дъга на Околовръстен път е обработена. Снегопочистване и опесъчаване е направено на планинските пътища в парк Витоша: „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”. Ще се допускат само автомобили снабдени с вериги. В интервала от 11.00 до 14.00 часа не се разрешава движението на превозни средства на планинските пътища.Градският транспорт се движи при зимни условия по маршрутите си. Единствено е скъсен маршрута на автобусна линия 49, при която автобусите се движат от метростанция „Сливница” до центъра на Банкя и кв.”Вердикал”. Ръчно почистване на сняг и лед се извършва на подходите към спирките на градския транспорт, подлези и пасарелки.
 
Отстранена е аварията на магистралния топлопровод и се възстановява топлоподаването за „Люлин” – 3, 4 и 5 микрорайон, съобщиха от „Топлофикация София” ЕАД.Във връзка с прогнозите за ниските температури напомняме на пешеходци и шофьори да бъдат внимателни при придвижването си. Шофьорите да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.Собствениците на търговски обекти, офиси, етажни собствености трябва да почистят прилежащите пространства пред съответните сгради.

#София #обработки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници