Борис Велчев да провери Любомир Павлов, настоява ДСБ

Борис Велчев да провери Любомир Павлов, настоява ДСБ
Изнесените разговори на Любомир Павлов показват, че „Синята коалиция“ беше разрушена отвън – от управляващите от ГЕРБ, със съдействието на близките им медийни монополи и олигархични кръгове, смята Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ настоява главният прокурор Борис Велчев и инспекторатът към Министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, обяви членът на ръководството на партията Радан Кънев.

„Изнесените в медиите разговори на собственика на Медийна група „България“ Любомир Павлов доказват, че „Синята коалиция“ беше разрушена отвън – от управляващите от ГЕРБ, със съдействието на близките им медийни монополи и олигархични кръгове“, категоричен е Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

Според ДСБ записите на разговори на Любомир Павлов показват „как от името на ГЕРБ председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов използва задкулисни и незаконни методи за елиминиране на политическата алтернатива“.

От ДСБ определят тиражираните в медиите разговори като „груб политически натиск върху прокуратурата, политически чадър върху обслужващите властта медийни и бизнес кръгове, нечиста сделка между парламентарното мнозинство и днешния компрометиран състав на ВСС, ролята на медийните монополи като средство за политически шантаж и прикриване на престъпната дейност“.

Тъмносините настояват също главният прокурор да започне разследване за престъпление по служба по повод данните за упражнен натиск върху висши магистрати и за последвало умишлено забавяне на производството.

Те се обръщат и към президента на страната с настояване да наложи вето върху промените в Закона за съдебната власт в частта им, позволяваща днешният състав на ВСС да определи следващия главен прокурор.

От ДСБ очакват и реакцията на премиера Бойко Борисов по повод грубата задкулисна намеса и кадруване в работата на съдебната власт на вицепремиера и вътрешен министър.

„Четох учредителната декларация на партията на госпожа Меглена Кунева. В нея има три основни думи, които вървят като червена нишка в нея - свобода, справедливост и солидарност“, отбеляза в отговор на въпрос членът на ръководството на ДСБ Петър Москов.

„Ако към това добавите юмрук, който е стиснал червена роза, получавате емблемата и логото на Социалдемократическия интернационал“, продължи метафората той.

Според Петър Москов политическите документи от последния конгрес на БСП и учредителната декларация на партията на Меглена Кунева „България на гражданите“ звучат еднакво.

#ДСБ #Радан Кънев #Петър Москов #Любомир Павлов #Огнян Донев #Медийна група България #Меглена Кунева #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »