Надал спечели рекордна седма титла от „Ролан Гарос“

Надал спечели рекордна седма титла от „Ролан Гарос“
В неделя испанецът започна изключително силно срещата и взе първите две части с 6-4, 6-3, след което поведе с 2-0 в третия сет. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Рафаел Надал доказа, че е кралят на Ролан Гарос, след като победи световния номер 1 Новак Джокович с 6-4, 6-3, 2-6, 7-5 и спечели рекордна седма титла от Откритото първенство на Франция.

В днешното доиграване на финала Надал бе пределно концентриран и успя да върне изоставането си от един пробив в още първия гейм, а след това стигна до втори пробив в самия край на сета и стигна до успеха след 3 часа и 46 минути игра, предаде БГНЕС.

В неделя испанецът започна изключително силно срещата и взе първите две части с 6-4, 6-3, след което поведе с 2-0 в третия сет.

След кратко прекъсване заради дъжд Джокович заигра много по-силно и спечели осем поредни гейма, преди мачът отново да прекъсне заради дъжда и да бъде отложен за понеделник, 11 юни.

Сърбинът не изглеждаше фокусиран в днешното доиграване, като при първия мачбол за Надал допусна двойна грешка и загуби възможността да държи едновременно и четирите титли от Големия шлем.

За световния номер 2 това бе рекордна седма титла от „Ролан Гарос“ и общо 11-а от Големия шлем, като по този начин той се изравни с Бьорн Борг и Род Лейвър.

#Рафаел Надал #Новак Джокович #тенис #Ролан Гарос #титла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »