Нов комбиниран препарат за ерадикация на Helicobacter pylori

Нов комбиниран препарат за ерадикация на Helicobacter pylori
A A+ A++ A

Известно е, че инфекцията с Helicobacter pylori е сред основните причини за язвена болест. Успешното лечение на инфекцията се последва от подобряване до излекуване на пациента. Във връзка с това съществува консенсус за комбинирана терапия с отлични резулатати – комбинация от антибиотици и инхибитори на протонната помпа (най-често три отделни медикамента).

В САЩ вече е регистриран нов комбиниран препарат, приложението на който води до успешна ерадикация на инфекциозния агент. Новият препарат съдържа omeprazol (от група инхибитори на протонната помпа), amoxicillin (антибиотик) и clarithromycin (антибиотик) в съответни дози за лечение на инфекция с Helicobacter pylori.

Досега се прилагаха същите вещества под формата на 3 отделни медикамента, което по една или друга причина представлява известно неудобство за пациента. Въпрос на време е да се появи и на българския пазар подобен комбиниран препарат, който ще представлява улеснение както за лекарите, така и за пациентите. Стои въпросът доколко българският пациент ще може да си позволи цената.

По данни на MedScape

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"