Прокуратурата на път да обвини Павлов и Донев в пране на пари

Прокуратурата на път да обвини Павлов и Донев в пране на пари
Павлов и Донев са получили призовки да се явят в Националното следствие. Снимка: sbj-bg.eu
A A+ A++ A

Прокуратурата най-вероятно ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари.

Срещу съсобствениците на Медийна група „България“ Любомир Павлов и Огнян Донев се е водело разследване за пране на пари. То е приключило, а според наблюдаващия прокурор трябва да им се повдигнат обвинения за пране на пари и данъчни престъпления, предаде БГНЕС.

Двамата са получили призовки да се явят в Националното следствие. До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург, които твърдят, че чрез покупката на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Засега прокуратурата отказва официално да потвърди информацията.

„Ще се въздържа в следващите 24 часа от коментар“, каза градският прокурор на София Николай Кокинов.

„Чакаме утре да видим това, което ми каза човекът, който ме рекетираше, че след една седмица нещо ще се случи, и ще чакаме да видим дали ще се случи, чакаме утре, докато не дойде утрешният ден, не може да се коментира“, каза Любомир Павлов.

Миналата седмица вестник „Преса“ публикува скандален запис, в който, във връзка с разследванията срещу него и съдружника му Огнян Донев, Павлов обяснява  на неизвестно лице, че ще използва своите медии, за да остане недосегаем от правосъдието.

Павлов подчерта, че в понеделник сутринта е говорил и е пуснал сигнал, както е обещал, до главния прокурор, до министър-председателя, до министъра на вътрешните работи и до градския прокурор за фалшификация, манипулация в записа и всичко останало.

„Има разследване за трите подписа – чакаме утре да видим какво ще стане и след утрешния ден – ако това, което е казал този, че има платени пари, че има корумпирани прокурори..., да бъдем привлечени като обвиняеми – всичко зависи дали някой е изпълнил поръчка, дали са взели пари, дали има корумпирани магистрати, но това ще го разберем утре – аз не мога да го твърдя днеска, чакаме за утре“, посочи Павлов.

В понеделник сутринта Павлов каза, че публикацията във вестник „Преса“ от миналата седмица, „в която манипулативно е предадена негова среща, го връща 20 години назад, когато Държавна сигурност контролира живота на българите“.

При съиздателите на вестниците „24 часа“ и „Труд“ е бил изпратен човек, близък до Христо Грозев.

Той предупредил Любомир Павлов, че не бива в Брюксел да има среща за медийна свобода, както не бива СИБ да подава жалба за държавна помощ за определени медии у нас.

Любомир Павлов съобщи още, че в понеделник, 11 юни, ще депозира пред главния прокурор и вътрешния министър имена и факти, които са му станали известни от представител, изпратен от Христо Грозев.

Човекът, чието име също ще бъде предадено на правоохранителните органи, е обяснил, че били дадени един милион лева на прокурорите Ангел Илиев и Момчил Георгиев, за да образуват досъдебно производство срещу съсобствениците на „24 часа“ - Любомир Павлов и Огнян Донев, независимо че резултатите от две експертизи са били категорични, че поставените подписи за прехвърляне на дялове на Медийна група „България“ са на Христо Грозев.

Според Павлов не може и да става дума за търговия с влияния чрез най-влиятелната медия в България, чиито собственик е той.

„Те пишат истината, дори понякога тя да е неудобна и неприятна. Медиите „не режат глави“, питайте Иван Костов и Георги Първанов и ще видите, че главите са им на мястото“, пошегува се Любомир Павлов с метафората, използвана от водещия.

#Любомир Павлов #Огнян Донев #обвинение #пране на пари #Труд #24 часа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници