Жп трасето и гарите на Дунав мост 2 са готови

Жп трасето и гарите на Дунав мост 2 са готови
Построени са сградите на международните пътническа и товарна жп гари във Видин, както и новото жп трасе. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

Над 90% от прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 при Видин-Калафат е завършена.

Част от пътните възли и надлези от инфраструктурата към моста са пуснати в експлоатация, а останалите са в последна строителна фаза, съобщиха от информационния офис на проекта.

Построени са сградите на международните пътническа и товарна жп гари във Видин, както и новото жп трасе.

При хубаво време мостът ще е изцяло завършен до края на годината. Ако температурите през зимните месеци не позволяват, за 2013 г. ще останат полагането на последния асфалтов слой и хидроизолацията.

Цената на проекта е 232 млн. евро. От финансовото министерство са разплатили на изпълнителя – испанската "ФСС", 190 млн. евро към края на април.

От румънска страна изпълнението на прилежащата инфраструктура е завършено на 95 процента. Изграждането на целия мост при Видин-Калафат е завършено на 81 процента.

Продължава монтажът на сегменти от връхната конструкция на последните два стълба от съоръжението, както и на защитни елементи при четирите стълба от навигационния канал на Дунав.

Завършено е изграждането на пътната плоча от моста в неплавателния участък на Дунав, предстои доизграждане на последните метри от пешеходната й зона.

Довършват се жп естакадата, железопътната и пътна инфраструктура. към моста, уточняват от информационния офис на проекта.

#строеж #гари #инфраструктура #Видин-Калафат #Дунав мост 2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"