WWDC започна с представяне на MacBook Pro от следващо поколение

WWDC започна с представяне на MacBook Pro от следващо поколение
A A+ A++ A

23-тото издание на WWDC, годишната конференция на Apple, предназначена за автори на софтуер за продуктите на компанията, започна преди броени минути. Както очаквахме, встъпителната реч ни поднесе много интересни новини, за които ще стане дума по-долу. В началото бяха споделени данни за екосистемата от приложения около App Store. В магазина вече има над 650 000 приложения, 225 000 от които са оптимизирани за iPad, а общият брой изтегляния вече е над 30 милиарда. Тези приложения са генерирали над 5 милиарда долара, които Apple  е изплатила на създателите им. В App Store вече има 400 милиона акаунта с добавена към тях информация за кредитни карти, а магазинът е достъпен в 120 страни, като компанията цели да го пусне в още 30.

Както се очакваше, мобилните компютри на Apple получиха ъдпейт с процесори от серията Intel Ivy Bridge, но изненадата при тях беше представянето на нов модел, който беше определен като MacBook Pro от следващо поколение. Той е с 25% по-тънък от останалите предложения в серията и се доближава по размери почти до MacBook Air. Има 15,4" Retina дисплей с резолюция 2880 x 1800 пиксела, което прави пикселна гъстота от 220 ppi - според Apple това е дисплеят с най-голяма резолюция, добавян досега в мобилен компютър. Освен това и отблясъците са намалени със 75%. Лаптопът ще се продaва с Mac OS X Mountain Lion с обновени основни приложения за работа с по-високата резолюция. Освен това са осигурени нови версии и на приложения като PhotoShop, AutoCAD и дори Diablo III.

Устройството ще се предлага с четириядрен процесор Intel Core i7 с работна честота до 2,7GHz (до 3,7GHz с Turbo Boost), графичен ускорител NVIDIA с ядро Kepler и 1GB GDDR5 и вградена флаш памет до 768GB. Батерията стига за 7 часа работа, а сред другите характеристики на лаптопа са Thunderbolt и 2x USB 3.0 порта, клавиатура с подсветка, HD камера, два микрофона и подобрени стереовисокоговорители. Налице е и нов порт за зареждане MagSafe, който е по-малък. Цената на базовата конфигурация (2,3GHz процесор, 256GB SSD, 8GB RAM, GeForce GT 650M 1GB) започва от 2199 долара, а продажбите стартират днес. От днес са достъпни и останалите обновени лаптопи MacBook.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"