Горанов: Коалиция с БСП е възможна само при извънредни обстоятелства

Горанов: Коалиция с БСП е възможна само при извънредни обстоятелства
Източник: Pan.bg
A A+ A++ A

Според финансовия министър в оставка Владислав Горанов е по-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт. Горанов участва в конференция за финансов инженеринг на КРИБ, съобщава БТА.

В отговор на въпрос дали е възможно партньорство с БСП Горанов заяви, че подобни политически "франкенщайн коалиции" нямат място, освен това министърът допълни, че не вижда политическа рационалност в съществуването им. Според него, за да има стабилно управление, е нужна доктрина, около която да се обединят политическите субекти. Сред основните въпроси той открои запазването на сегашния данъчен модел и ролята на държавата в икономиката, пише 24 часа.

Коалиция би била оправдана при извънредни обстоятелства, засягащи сигурността на страната, каквито сега няма, допълни Горанов. Като цяло финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно. Горанов смята, че за ГЕРБ коалиция с ДПС не стои на дневен ред и посочи, че не трябва етническите въпроси да се използват за идеологически цели.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници