Обвиниха бащата на първото бебе за 2017 г.

Обвиниха бащата на първото бебе за 2017 г.
Нова телевизия
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Сливен образува досъдебно производство срещу 15-годишния младеж, баща на първото бебе за 2017 г., родено в сливенската областна болница „Д-р Иван Селимински“.

Обвинението е за съвкупление с лице, ненавършило 14 години, съобщи за Радио „Фокус“ – Сливен говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев. Майка на бебето е 13-годишно момиче на име Златка. Ако бъде признат за виновен, младият баща може да получи от 2 до 6 години лишаване от свобода. Заради това, че самият той е малолетен обаче, наказанието му ще бъде редуцирано до 3 години, уточни Русев. След приключване на досъдебното производство, прокуратурата ще внесе в съда обвинителния акт. По случаи като този не може да има споразумения, коментира прокурорът. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромския квартал „Надежда” в Сливен.

Според майката бебето Динко е планирано и желано дете, а двамата с бащата засега не възнамеряват да имат други. Момчето се роди 2 800 грама, имаше проблеми с адаптацията и бе настанено в кувьоз.

#баща #бебе #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници