Депутат от БСП: ГЕРБ правят опити за манипулация с енергетиката

Депутат от БСП: ГЕРБ правят опити за манипулация с енергетиката
Източник: Frognews.bg
A A+ A++ A

ГЕРБ И БСП водят спорове относно енергетиката в страната. ГЕРБ твърдят, че проблеми в сектора няма, но от БСП са на друго мнение. Красимир Янков от БСП заяви, че ГЕРБ извършват манипулации и лъжат хората, предаде БНТ.

От БСП представят доклад, който посочва всички проблеми в сектора на енергетиката. Според Янков проблемите са заради министъра на енергетиката. 

"Този доклад ние гои направихме публичен, именно защото се прави опит за манипулация и се лъжат хората. Много красноречив за проблемите, които има в сектора в зимния период. Това се случва заради некомпетентността на министъра. Да ви припомня, че тя нямаше нищо общо с енергетиката, преди да стане министър на енергетиката", коментира Янков. "За да има консенсус по важни решения трябва да има и воля. Ние сме инициирали не веднъж по отношения, които касаят живота в страната, решения свързани с бъдещето на нашия народ. В последните 2 години популизма взе връх. Ще припомня, че по наша инициатива в народното събрание се проведе дебат за преодоляване кризата свързана с демографските проблеми. Имаше консенсус, прие се план и никакви действия след това."

Той коментира и избора на Огнян Герджиков за министър-председател на служебното правителство, както и предизборните цели на БСП. "Явно той възлага на професор Герджиков тази роля в рамките на следващите два месеца. Ще видим какви ще бъдат министрите. Ангажимента на служебния кабинет е да осигури работа на администрацията и институциите. Те да продължат изпълнените на своите ангажименти. Не трябва да се позволи провокации и бламиране на служебното правителство и в същото време трябва да се гарантира една кампания според закон и избори според волята на избирателите", допълни Янков. "Ние като политическа партия ще имаме и политическо искане към този служебен кабинет. А именно още от първия да е ясно с факти и обстоятелства какво точно се е случило в тези две години с управление на Борисов. Има въпроси, на които ние не сме получили отговор. И не само незадоволителния отговор за двата милиарда похарчени в последните месеци след президентските избори."

Убеден съм че на тези предстоящи предсрочни избори, суверена трябва да вземе решение според това какво е истината. Да не бъде подвеждан с обещания и популизъм, защото всички започват да се надпреварват за това в тези два месеца. Да има реална рпеценка за състоянието на държавата. Виждате споровете за енергетиката. Не показваме документи, доклад.

#Красимир Янков #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино