БСП: Ние просто предупреждаваме, че може и да има режим на тока

БСП: Ние просто предупреждаваме, че може и да има режим на тока
Източник: bTV News
A A+ A++ A

Енергийните спорове между БСП и ГЕРБ започнали от преди ден продължиха и днес в студиото на Нова телевизия. "Управлението на енергийната система не трябва да става обект на залози, ще има или няма да има режим на тока. Ние просто предупреждаваме, че може да се случи. Ние имаме недостиг на базови мощности и това е тревожно", каза депутатът от БСП Таско Ерменков, пише 24 часа.

Той смята, че потребителите трябва да са притеснени от начина, по който се управлява системата, а шефът на НЕК бил оставен да работи безконтролно. И прогнозира, че ще ни се наложи да внасяме ток. Валентин Николов от ГЕРБ не се съгласи с нито една от тезите му. Той определи изявленията на Ерменков като предизборно говорене, при което всяка предохранителна мярка, взета от тях, влиза в риториката на БСП.

Николов заяви, че има достатъчни запаси от въглища, които да покрият повишените нужди в студеното време. „Няма да има режим на тока. Чувам от г-н Овчаров, че едва ли не сме в режим на тока. Няма такова нещо. Факт е, че запасите са намалели. Проблем има, драма няма“, каза Николов.


#БСП #ГЕРБ #залози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници