Европейската народна партия: ЕС се нуждае от прогрес в сферата на сигурността

Европейската народна партия: ЕС се нуждае от прогрес в сферата на сигурността
mises.org
A A+ A++ A

Членовете на политическото събрание на Европейската народна партия в Европейския парламент са се събрали на среща, за да приветстват избора на новия председател на ЕП Антонио Таяни. Делегатите са очертали партийните приоритети за тази година, фокусирайки се на сигурността бъдеще на европейските граждани. Те са обсъдили също така и политическата ситуация в Румъния и в Албания, пише NewEurope, пише агенция Фокус.

„ЕС се нуждае от прогрес в сферата на сигурността. Трябва да изградим истински отбранителен съюз за сигурността на европейските граждани. Страните от ЕС трябва да поемат пълна отговорност и да се отдадат на общата отбрана. Време е да са по-амбициозни и да сътрудничат помежду си, за да се гарантира сигурността в Европа и около нея“, заяви председателят на ЕПП Жозеф Дол.

„Въпреки че глобализацията и основаната на правила свободна търговия са донесли просперитет и са увеличили жизнения стандарт, ползите от тях не винаги са били споделяни поравно. Инвестирането в уменията на хората и тренирането им да се адаптират към технологичните нововъведения и гарантирането на честното конкуриране в отворените пазари са ключови за това всички хора да получат полза от глобализацията и основата на правила свободна търговия“, добави той.

Политическото събрание също е обсъдило и ситуацията в Румъния и опитите на настоящето правителство да отслаби съдебната система и да даде амнистия на много престъпници, включително и на политици, въвлечени в корупция.
В резолюция приета от ЕПП се призовава правителството на Албания да продължи реформите в страната.

#ЕС #Европейската народна партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино