Предсрочните избори ще струват 29,9 млн. лева

Предсрочните избори ще струват 29,9 млн. лева
БГНЕС
A A+ A++ A

29, 9 милиона лева ще струват предсрочните парламентарни избори на 26 март, реши служебното правителство, което проведе първото си заседание.

Парите са с около 20 милиона по-малко от похарчените средства за президентските избори, които се проведоха заедно с референдума, пише Нова телевизия.

"Трябва да конструираме един Изборен борд, който да подпомага организацията на предстоящите избори”, заяви служебният премиер Огнян Герджиков.

Сред приоритетите на служебния кабинет е провеждането на добре организирани, честни и демократични избори.

„Това ми е голяма амбиция да направим много решителни крачки срещу това много уродливо явление, на което сме свидетели през последните години -срамна търговия с гласове. Нямам илюзията, че ще се справим 100%, но поне да си проличи много решителна крачка в тази насока, защото не сме европейска държава, ако продължаваме по този начин, вместо да провеждаме избори, да търгуваме с гласове”, подчерта Герджиков.

Министърът на финансите трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК.

Министърът на вътрешните работи ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино