Ревизията на "Борисов 2" готова до 2 седмици

Ревизията на "Борисов 2" готова до 2 седмици
Нова телевизия
A A+ A++ A

До две седмици трябва да бъде извършена пълна проверка на дейността на второто правителство на Бойко Борисов. Това заръча служебният премиер Огнян Герджиков на своите министри по време на първото извънредно заседание на кабинета в понеделник.

Анализите на министрите трябва да включват и конкретни предложения за разрешаване на проблемите, съобщава Нова телевизия. 

"Няма да казвам като Чърчил, че ни чакат кръв, пот и сълзи, но ни чака много сериозна работа. Ние нямаме четири години, нашето бягане е на 100 метра и всяка десета от секундата е важна" обясни Герджиков.

Той призова министрите да обърнат особено внимание на обществените поръчки и най-вече на тези, финансирани със средства от ЕС. Герджиков уточни, че не става дума за спиране на всички поръчки, но "трябва много да се внимава и да се действа решително и безкомпромисно, ако се открият нередности".

Герджиков постави и втори срок на своя кабинет - до 10 февруари да му се докладва какво е свършено по подготовката на българското председателство на ЕС, което страната ни поема от януари 2018 г.

Служебният премиер обяви още, че ще назначи Изборен борд, който да гарантира провеждането на "честен, свободен и демократичен вот".

"Много голяма амбиция ми е да направя решителни крачки срещу уродливото явление "търговия с гласове". Нямам илюзии, че ще се справим на 100%, но трябва да направим поне решителна крачка. Иначе не сме европейска държава", категоричен бе Герджиков.

#Огнян Герджиков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници