Франсоа Фийон: Извървял съм дълъг път и няма да могат да ме сплашат

Франсоа Фийон: Извървял съм дълъг път и няма да могат да ме сплашат
Twitter
A A+ A++ A

Кандидатът на френската десница за президент Франсоа Фийон заяви, че няма да се остави да го сплашват, визирайки обвиненията за фиктивни длъжности, които е заемала неговата съпруга Пенелони Фийон, предаде "Франс прес".

"Извървял съм дълъг път и няма да могат да ме сплашат", каза Фийон вчера вечерта пред хиляди симпатизанти, събрали се в Париж.

Той призова съпругата му да бъде оставена извън политическите дебати.

Неговата дискретна половинка, която винаги се е описвала като домакиня, е заподозряна, че е получила 500 000 евро заплати като парламентарна сътрудничка на съпруга си, а също и като служителка в литературно списание. Франсоа Фийон твърди, че тези длъжности не са били фиктивни и каза, че ще предостави всички необходими документи в подкрепа на твърденията си. По случая е започнало разследване. Вече бяха призовани свидетели и беше извършен обиск, пише Нова телевизия.

"Смятат, че са ни провалили, смятат, че са ни сломили, но вие сте тук и сте над 15 000 души", каза пред участниците на митинга Фийон, а те започнаха да скандират "Фийон президент!" и "Ще спечелим!".

"Те не са се прицелили толкова в моята личност, колкото в една висша идея за Франция, чийто полет искат да прекършат", допълни Фийон, визирайки онези, които отправиха обвиненията срещу съпругата му. 

Той на шега каза, че е дебелокож и че нищо не може да го накърни, допълва ТАСС.

След това Фийон представи програмата си пред участниците в митинга. Той каза, че ще увеличи пенсиите, които са под 1000 евро месечно с над 300 евро. Фийон обеща и намаляване на данъците върху заплатите, което ще е от полза за работниците. Програмата на Фийон обаче предвижда сериозно орязване на държавните разходи и е критикувана дори от негови съпартийци, отбелязва "Ройтерс".

На митинга вчера Фийон каза, че Франция трябва да остане независима и суверенна.

"Време е Европа да се пробуди и да стане могъща сила, независима и суверенна", каза Франсоа Фийон. 

 

 
 

#Франсоа Фийон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино