Слух твърди, че Samsung подготвя своя социална мрежа, компанията отрича

Слух твърди, че Samsung подготвя своя социална мрежа, компанията отрича
A A+ A++ A

Google+ явно не е достатъчен урок за която и да е компания, решила да създаде собствена социална мрежа и да се пребори с хегемонията на Facebook. Този път, изглежда, оптимистите са Samsung, за които неофициален източник твърди, че планират да създадат собствен портал, който да бъде достъпен от различните устройства от портфолиото им. Изглежда, че от Samsung са окуражени да продължат в посока развитие на социалните услуги от успеха на услугата си ChatON, която в момента е достъпна за потребителите на най-различни платформи.

Според информация на Korean Times, Samsung ще използват облачни технологии, за да осигурят достъп до услугите от новата си мрежа на голям брой потребители. Засега проектът носи кодовото име Samsung Facebook и изглежда, че корейците не са избрали име за новата си услуга. По всяка вероятност тя ще бъде дефинирана от услугата Family Story, която Samsung представи по време на CES 2012. Family Story е платформа за споделяне на снимки, бележки и друго съдържание между телефоните, таблетите и телевизорите с марката на Samsung. Работата по нея се очаква да приключи към края на годината и да бъде пусната за потребителите през първите три месеца на 2013 г.

Междувременно компанията отговори на слуховете и заяви, че информацията е напълно безпочвена. Потвърди, че в момента работи по обновяването на услугата Family Story, но тя е далеч от Samsung Facebook.

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2012/06/133_112887.html
http://global.samsungtomorrow.com/?p=15487

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници