Ще видим ли таблет от Microsoft на 18 юни?

Ще видим ли таблет от Microsoft на 18 юни?
A A+ A++ A

Microsoft разпрати покани за свое събитие на 18 юни, които успяха да разбунят духовете и да предизвикат най-различни спекулации онлайн. Причината за това е, че то ще се състои два дни преди очакваното представяне на Windows Phone 8 и след като компанията пусна последната тестова версия на Windows 8 преди търговската премиера на платформата през есента. Според източник на сайта All Things D темата на презентацията ще бъде Windows RT - версията на операционната система за процесори ARM, като Microsoft ще използва случая да разкаже повече за приложенията и услугите, които ще работят с продуктите с такива чипове.

Междувременно обаче стартира и друг слух, който твърди, че Microsoft се кани да анонсира собствен таблет, с който да се конкурира директно с останалите предложения на пазара. Времето за премиерата на такъв продукт може да се окаже добре подбрано, тъй като ще е дни преди началото на конференцията Google I/O, когато се очаква Google да анонсира свой 7" таблет.

Мери Джо Фоули от ZDnet смята, че ако изобщо видим таблет от Microsoft, той ще е по-скоро конкуренция нa Kindle Fire, а не на iPad. Освен това тя посочва и скорошната сделка на MS с Barnes & Noble, около която бяха направени много препратки към Windows Phone и дори се спомена за устройство с името Microsoft Reader.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници