Доналд Тръмп и поредният му дипломатически скандал

Доналд Тръмп и поредният му дипломатически скандал
YouTube
A A+ A++ A

Отдавна стана ясно, че новият президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп няма намерение да се съобразява с никого. Той обаче не спира да провокира гнева на хората по цял свят, сякаш му идва отвътре, пише iNews.bg.

Последният дипломатически скандал, който новоизлюпеният политик забърка, намеси австралийския премиер Малкълм Търнбул. По време на разговор между двамата миналата събота Търнбул си позволил да разкритикува имиграционната политика на държавния глава. След размяната на остри реплики, милионерът решил внезапно да прекъсне дискусията и затворил телефона, разказа New York Times.

Всъщност австралийският лидер притиснал американския президент да спази споразумение за приемане на 1 250 бежанци от австралийски център за задържане. Късно миналата вечер Тръмп написа в социалната мрежа Twitter специално попслание по този повод, в което изрази гнева си от въпросното споразумение.

"Можете ли да повярвате? Администрацията на Обама е съгласувала да приеме хиляди нелегални имигранти от Австралия. Защо? Ще проуча това глупаво споразумение", оплака се той в социалната мрежа.

Според Доналд Тръмп договорката представлява риск, равносилен на политическо убийство. Разговорът между двамата държавници обаче заплашва да влоши отношенията между двата съюзника и да тласне Канбера към Китай. Високопоставен представител от администрацията на Тръмп разкри, че президентът се обърнал към Търнбул, че в бежанците може да има "следващи атентатори от Бостън".

#Доналд Тръмп #Малкълм Търнбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници