Млад шофьор отнесе линейка с пациент във Варна

Млад шофьор отнесе линейка с пациент във Варна
Източник: dailypress.bg
A A+ A++ A

Варненските екипи на Бърза помощ останаха с една линейка по-малко, след като в четвъртък вечерта „Ситроен“ на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ бе блъснат от лека кола до МБАЛ „Св. Анна“. Линейката карала възрастна пациентка към болница и минала на червено. Въпреки че била с включени светлинни и звукови сигнали, я засякъл „Фолкваген“ с монтанска регистрация, който се блъснал в нея, пише 24 часа.

От удара линейката се отклонила и нацелила светофар. Друг автомобил на Бърза помощ пристигнал спешно, за да откара пациентката, която не пострадала. В мелето леко били ранени 22-годишният водач на леката кола, спътницата му и 30-годишната лекарка. „Тя е с охлузни рани по лицето, но е преживяла сериозен шок, както и шофьорът. Щетите по автомобила обаче са сериозни. Той е извън строя и може да се наложи да бъде бракуван“, обясни шефката на ЦСМП д-р Мая Рашева.

Според нея подобни инциденти се случват няколко пъти годишно. Те разстройват работата на спешните екипи, тъй като и без това автопаркът им плаче за подмяна. Поне 15 от 22-те линейки са навъртели по над 300 000 км, другите са над 7-годишни и само две отговорят на препоръчителните критерии по стандарта за спешна помощ, уточни д-р Рашева.

#ЦСМП #линейка #светофар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай