Льо Пен с най-големи шансове на изборите във Франция

Льо Пен с най-големи шансове на изборите във Франция
Източник: Bulgarian Times
A A+ A++ A

Националистката Марин Льо Пен има най-големи шансове да излезе като победител на предстоящите във Франция президентски избори. Или поне що се отнася до първия тур. Според социологическо проучване, проведено от OpinionWay в страната лидерът на партията "Национален фронт" ще събере най-много подкрепа сред електората. За нея обявяват, че ще гласуват 26% от избирателите, а толкова голям резултат не събира никой от останалите кандидат-президенти, предаде iNews.bg.

Ако в деня на вота резултатите се запазят приблизително като в анкетата, Льо Пен ще се изправи на балотаж срещу бившия министър на икономиката на страната Емануел Макрон, за който обявяват, че ще гласуват 22% от запитаните, предаде ТАСС. Далеч не е изключено обаче до втория тур да се добере и Франсоа Гийон, чиято подкрепа към момента е съвсем близко – 21%.

По всяка вероятност обаче Льо Пен ще загуби балотажа, независимо дали ще излезе в пряк сблъсък с Макрон или Фийон. Според запитването, срещу когото и от двамата да се изправи, тя би събрала подкрепата на не повече от 40% от избирателите.

При това положение Льо Пен се очертава да повтори постижението на баща си Жан-Мари Льо Пен от 2002 г. Тогава той също стигна до балотажа, но без да печели първия тур. Там с по-добър резултат от него излезе настоящият към онзи момент френски президент Жак Ширак, който след това победи националиста и на балотажа.

#Марин Льо Пен #Франция #Емануел Макрон #Жан-Мари льо Пен #Жак Ширак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници