Банско и Разлог с контрапротест срещу „екологичния рекет" за горите

Банско и Разлог с контрапротест срещу „екологичния рекет" за горите
Протестът на Банско и Разлог „Да спрем екологичния рекет" призовава правителството да не спира инвестиционните проекти, срещу които протестират на „жълтите павета". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жители на Банско и Разлог организират контрапротест под надслов „Да спрем екологичния рекет" в отговор на акциите срещу Закона за горите на „Орлов мост" от 13 юни насам.

Гражданите се събират в 13:00 часа в Симитли на разклона на Банско и заплашват дори с блокади на международния път Е-79, предаде „Фокус".

„С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79," предупреждават гражданите на Банско и Разлог.

Реакцията на двете общини дойде в събота, минути след като президентът Росен Плевнелиев върна за ново обсъждане спорните промени в Закона за горите.

Те щяха да разрешат строителството на ски-писти и съоръжения в горския фонд, без преди това да се сменя предназначението на земята.

Природозащитници организираха блокади на кръстовището на „Орлов мост" в София в три поредни дни с настояване президентът да упражни правото си на вето.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов обвини малките общини, че са оставили правителството само да прокарва промените в Закона за горите и попита защо и те не са излезли да кажат своята позиция в подкрепа на закона, за да се чуе, че има и друго мнение, освен това на протестиращите срещу поправките.

#Банско #Разлог #контрапротест #Закон за горите #„Орлов мост" #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници