Трима от пострадалите българи остават в тежко състояние след катастрофата в Унгария

Трима от пострадалите българи остават в тежко състояние след катастрофата в Унгария
YouTube
A A+ A++ A

Трима от пострадалите при вчерашната зверска верижна катастрофа в Унгария в близост до румънската граница продължават да са в тежко състояние. Те се намират в болница в Мако. В лечебно заведение остават и още шестима нашенци, които обаче са в не толкова тежко състояние. За тях се грижат лекарите от болницата в Сегед, предаде БГНЕС, цитирайки Нова ТВ. Общо пострадалите българи са 12, пише iNews.bg.

Междувременно българският консул в Будапеща Румяна Йорданова призова близките на сънародниците ни, пострадали при вчерашния инцидент, да се свържат с посолството ни в Унгария. Телефонът за връзка е 0036 205 34 45 59.

"Добрата новина е, че жената, която беше с опасност за живота, вече е в стабилно състояние. Но тя е с голяма рана на главата, оперирана е и е с гипсирана ръка. По данни на лекаря до седмица би могла да бъде транспортирана със специална линейка до България, където лечението й да продължи. Другата българка също е в стабилно състояние, но с травми на бедрото и с апарат, който ѝ помага да диша.

"Успях да видя и един от мъжете. Той е претърпял сериозна операция на крака, тъй като е имал много дълбока порезна рана. Снощи е бил опериран по спешност, сега е в стабилно състояние. Майката с бебето също е в добро състояние”, казва Йорданова.

 

#катастрофа #Унгария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници